Stołówka Drukuj Zapisz

Informacje odnośnie płatności za wyżywienie w roku szkolnym 2020/2021

W związku z pandemią koronawirusa od września 2020 roku opłaty za wyżywienie mogą być wpłacane na konto Szkoły po wcześniejszym zadeklarowaniu chęci korzystania z tego typu formy płatności u wychowawcy klasy bądź u intendenta (tel. 8527009, wew.137)

Numer konta: 45 8707 1029 0300 1368 2003 0015

  • Rodzice, którzy będą wpłacać na konto Szkoły, proszeni są o realizację przelewów najpóźniej do dziesiątego każdego miesiąca.
  • W klasach 0-III Szkoły Podstawowej informację o wysokości wpłaty za dany miesiąc po odliczeniu odpisów za nieobecności wychowawca prześle SMS-em  do rodzica, informację można także uzyskać dzwoniąc na podany wyżej numer telefonu.
  • Uczniowie klas IV-VIII mogą sami wpłacać za obiady, tak jak dotychczas było to przyjęte, u intendenta, odbierając jednocześnie kartę abonamentową przez trzy pierwsze dni robocze.
  • Tak jak w poprzednich latach, abonamenty będą wydawane wyłącznie po wniesieniu opłaty za dany miesiąc.

ODPISY WYŻYWIENIA W PRZYPADKU NIEOBECNOŚCI DZIECKA PRZYJMOWANE SĄ DO GODZINY 8.00 POD NUMEREM TELEFONU 818527009 wewn.137 LUB W SEKRETARIACIE SZKOŁY

 Rodzice, których dzieci mają alergie pokarmowe muszą ten fakt zgłosić u intendenta, okazując zaświadczenie od lekarza specjalisty. Dodatkowo jeżeli dziecko ma zaleconą przez lekarza dietę, rodzic musi dostarczyć wytyczne do diety i ustalić, czy może być ona realizowana przez kuchnię szkolną.

Powrót

CENY OBIADÓW W MIESIĄCU MAJU 2021 Drukuj Zapisz

OBIAD MAŁY  - (17 DNI X 3,50ZŁ) – 59,50 ZŁ

OBIAD DUŻY  -  (17 DNI x 4,50 ZŁ) – 76,50 ZŁ

PRACOWNICY ( 17 DNI X 8,-ZŁ) –184,00 ZŁ

KLASY „0” CAŁODZIENNE –(17 DNI X 7,50)- 136,00 ZŁ

KLASY„0” ŚNIADANIE + PODWIECZOREK –

(17 DNI X 4,-)- 68,00 ZŁ

Jadłospis Drukuj Zapisz

 

 LP.

DATA

DZIEŃ TYGODNIA

  ŚNIADANIE

OBIAD

 PODWIECZOREK

 

1.

 

03.05.21

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

 

Święto Konstytucji 3-go Maja

 

 

 

 

 

2.

 

04.05.21

 

WTOREK

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, parówki z szynki na gorąco z dodatkiem łagodnego sosu pomidorowego, herbata

Zupa gulaszowa z pieczywem pszenno-żytnim

Kluski leniwe polane  masłem naturalnym, sur. z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym

Kompot jabłkowo-rabarbarowy

 

Shake mleczny

 

3.

 

05.05.21

 

ŚRODA

 Kluseczki  na mleku, bułka pszenna wrocławska z masłem i dżemem

 Krem z dyni z prażonymi pestkami

Udko z kurczaka pieczone z ziołami ,ziemniaki, sur. z kapusty pekińskiej z ogórkiem, pomidorem i oliwą

Kompot wiśniowy

 

Pomarańcza

 

4.

 

06.05.21

 

CZWARTEK

 Bułeczka pszenna z masłem, wędliną i żółtym serem zapiekana na gorąco, herbata z cytryną

 Zupa koperkowa z ziemniakami i pieczywem pszenno-żytnim

Kasza bulgur z sosem pieczarkowym i kurczakiem, sur. z gotowanych buraczków z jabłkiem, cebulką i oliwą

Kompot ze śliwką

 

 Ciasteczka zbożowe

 5.

 07.05.21

  PIĄTEK

 Płatki zbożowe na mleku, banan

Zupa zacierkowa ze świeżym koperkiem

Kotlety rybne mielone, ziemniaki puree, sur. colesław

Kompot z owoców leśnych

 

 Sok warzywno-owocowy

 

 

 

6.

 

10.05.21

 

PONIEDZIAŁEK

 

Bułeczka pszenna z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa inka na mleku

 

Zupa meksykańska z pieczywem pszenno-żytnim

Pierogi ruskie ze skwareczkami, sur. z kiszonej kapusty, jabłka i marchewki z oliwa

Kompot z czarną porzeczką

 

Mus owocowy

 

7.

 

11.05.21

 

WTOREK

 

Płatki owsiane na mleku, chałka z masłem

 Rosół z makaronem i świeżym koperkiem

Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym

Kompot malinowy

 

 

Owoc

 

8.

 

12.05.21

 

ŚRODA

 Kanapka z pieczywa pszenno-żytniego z masłem, szynką i świeżym ogórkiem, herbata z cytryną

 Zupa jarzynowa z pieczywem pszenno-żytnim

Makaron spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem neapolitańskim

Kompot z rabarbarem

 Serek homogenizowany

 

9.

 

13.05.21

 

CZWARTEK

 Bułeczka wrocławska z masłem, twaróg ze świeżym ogórkiem, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, kakao na mleku

 Zupa pomidorowa z makaronem muszelki i świeżą natką pietruszki

Kotlet schabowy panierowany, pieczony, ziemniaki, fasolka szparagowa gotowana

Kompot wieloowocowy

 

 Owoc

 

 10.

 

14.05.21

 

PIĄTEK

Kasza manna na mleku z musem malinowym, bułeczka pszenna z masłem

Zupa rybna z pieczywem pszenno-żytnim

Naleśniki z serem polane słodką śmietanką

Kompot wieloowocowy

 

Batonik zbożowy

Lapop
E-dziennik
Dziecko przed laptopem
zdalne nauczanie
Okulary na dokumencie
do pobrania
Zdjęcie piłek sportowych
Sport
Książka z latającymi literami
biblioteka
Dzieci jedzące obiad
stołówka
książka z tabletem w tle
wirtualna
kronika
Film na telefonie
video