Stołówka Drukuj Zapisz

Informacje odnośnie płatności za wyżywienie w roku szkolnym 2020/2021

W związku z pandemią koronawirusa od września 2020 roku opłaty za wyżywienie mogą być wpłacane na konto Szkoły po wcześniejszym zadeklarowaniu chęci korzystania z tego typu formy płatności u wychowawcy klasy bądź u intendenta (tel. 8527009, wew.137)

Numer konta: 45 8707 1029 0300 1368 2003 0015

  • Rodzice, którzy będą wpłacać na konto Szkoły, proszeni są o realizację przelewów najpóźniej do dziesiątego każdego miesiąca.
  • W klasach 0-III Szkoły Podstawowej informację o wysokości wpłaty za dany miesiąc po odliczeniu odpisów za nieobecności wychowawca prześle SMS-em  do rodzica, informację można także uzyskać dzwoniąc na podany wyżej numer telefonu.
  • Uczniowie klas IV-VIII mogą sami wpłacać za obiady, tak jak dotychczas było to przyjęte, u intendenta, odbierając jednocześnie kartę abonamentową przez trzy pierwsze dni robocze.
  • Tak jak w poprzednich latach, abonamenty będą wydawane wyłącznie po wniesieniu opłaty za dany miesiąc.

ODPISY WYŻYWIENIA W PRZYPADKU NIEOBECNOŚCI DZIECKA PRZYJMOWANE SĄ DO GODZINY 8.00 POD NUMEREM TELEFONU 818527009 wewn.137 LUB W SEKRETARIACIE SZKOŁY

 Rodzice, których dzieci mają alergie pokarmowe muszą ten fakt zgłosić u intendenta, okazując zaświadczenie od lekarza specjalisty. Dodatkowo jeżeli dziecko ma zaleconą przez lekarza dietę, rodzic musi dostarczyć wytyczne do diety i ustalić, czy może być ona realizowana przez kuchnię szkolną.

W związku z wprowadzeniem nauczania hybrydowego, w maju prosimy, aby uczniowie klas IV-VIII, którzy w dniach swojej nauki w szkole chcą zjeść obiad w stołówce, zgłosili się osobiście do pokoju Intendenta po kartę abonamentową i zapłacili za nią gotówką. Wyjątkowo w maju wpłaty na konto w klasach IV-VIII nie będą możliwe ze względów organizacyjnych.

Powrót

CENY OBIADÓW W MIESIĄCU CZERWCU 2021 Drukuj Zapisz

OBIAD MAŁY  - (16 DNI X 3,50ZŁ) – 56,00 ZŁ

OBIAD DUŻY  -  (16 DNI x 4,50 ZŁ) – 72,00 ZŁ

PRACOWNICY

( 16 DNI X 8,-ZŁ) –128,00 ZŁ

KLASY „0”

CAŁODZIENNE –(16 DNI X 7,50)- 120,00 ZŁ

ŚNIADANIE + PODWIECZOREK – (16 DNI X 4,-)- 64,00 ZŁ

Jadłospis Drukuj Zapisz

 

JADŁOSPIS DEKADOWY DLA ZESPOŁU SZKÓŁ W KAMIONCE

NA OKRES OD 14.06- 25.06.2021r.

 

LP.

 

DATA

DZIEŃ TYGODNIA

 

               ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

1.

 

 

14.06.21

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

Chałka z masłem, serek homogenizowany, kakao

 

Zupa jarzynowa  z pieczywem pszenno-żytnim

Zapiekanka makaronowa z mięsem wieprzowym, sosem neapolitańskim ,żółtym serem i beszamelem, sur. z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem i oliwą

Kompot z maliną

 

 

 

Nektarynka

 

 

2.

 

 

15.06.21

 

 

WTOREK

 

Owsianka na mleku, banany

Zupa krem z dyni z prażonymi ziarnami

Kotlet z piersi kurczaka panierowany, ziemniaki puree, mizeria z jogurtem naturalnym

Kompot wiśniowy

 

 

Jogurt owocowy

 

 

3.

 

 

16.06.21

 

 

ŚRODA

 

 

Zapiekanka z bułki pszennej z masłem, szynką i żółtym serem, herbata owocowa

 

Zupa meksykańska z mielonym mięsem, czerwoną fasolą i kukurydzą +pieczywo pszenno-żytnie

Pierogi z truskawkami polane słodką śmietanką

Kompot jabłkowo-rabarbarowy

 

 

Batonik zbożowy z galaretką

 

 

4.

 

 

17.06.21

 

 

CZWARTEK

 

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryną

 

Rosół z makaronem i świeżym koperkiem

Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym, ziemniaki, sałata ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym

Kompot wieloowocowy

 

 

 

Sok owocowo-warzywny

 

 

5.

 

 

18.06.21

 

 

PIĄTEK

 

Naleśniki z dżemem truskawkowym, kakao

Barszcz burakowy  z jajkiem i pieczywem pszenno-żytnim

Filet z dorsza pieczony saute z sosem holenderskim, kasza bulgur, sur. z marchewki , jabłka i ananasa w sosie pomarańczowym

Kompot truskawka-porzeczka

 

 

Orzeszki

 

 

 

 

6.

 

 

21.06.21

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

 

Płatki zbożowe z mlekiem, chałka z masłem

 

 

Zupa gulaszowa z pieczywem pszenno-żytnim

Kluski leniwe na słodko z frużeliną wiśniową i śmietaną

Kompot ze śliwką

 

 

 

Owoc

 

 

7.

 

 

22.06.21

 

 

WTOREK

Bułeczka pszenna z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa inka na mleku

 

Zupa pomidorowa z makaronem i świeżą natką

Kotlety pożarskie (zawierają jajka ,masło, bułkę pszenną), ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym

Kompot z owoców bezpestkowych

 

Paluszki chlebowe z kremem czekoladowo-orzechowym

 

 

8.

 

 

23.06.21

 

 

ŚRODA

 

Kanapka z pieczywa pszenno-żytniego z masłem, wędliną drobiową , pomidorem i wiórkami żółtego sera, herbata ziołowa

 

Zupa krem z białych warzyw z grzankami

Gulasz mięsny wieprzowy, kasza jęczmienna,

 pomidor z cebulką i oliwą

Kompot jabłkowo-truskawkowy

 

 

Serek homogenizowany Bio

 

 

9.

 

 

24.06.21

 

 

CZWARTEK

 

Bułeczka wrocławska z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kakao

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i pieczywem pszenno-żytnim

Naleśniki z jabłkami polane słodką śmietanką

Kompot wieloowocowy

 

 

Ciasteczka zbożowe

czekoladowo-kokosowe

 

 

10.

 

 

25.06.21

 

 

PIĄTEK

 

 

Zakończenie roku szkolnego

 

 

Lapop
E-dziennik
Dziecko przed laptopem
zdalne nauczanie
Okulary na dokumencie
do pobrania
Zdjęcie piłek sportowych
Sport
Książka z latającymi literami
biblioteka
Dzieci jedzące obiad
stołówka
książka z tabletem w tle
wirtualna
kronika
Film na telefonie
video